JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
decoupage art studio
browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kedvenc képeim egyike

Posted by on 2014/07/21

A decoupage egyik alapja – amiért nekiállunk egy tárgyat átváltoztatni –  általában egy-egy csodás kép, mely megfog minket, ami magával ragad, melyet nap mint nap szeretnénk a szemünk előtt látni, amikor az elkészített alkotásunkra pillantunk.

Az elmúlt 7 éveben sok képpel “dolgoztam” már, sok kedvencem volt, de általában – mivel választék van bőven – mindig újabb és újabb képeket használunk.

Azért mégis találtam most egy képet, amit évekkel ezelőtt már használtam, és most újra előkerült. A festő neve John William Godward (1861-1922) a kép címe pedig Sweet Nothings.

Az első képen az eredeti – teljes – festményt nézheted meg.

A második képen egy kb. 5 évvel ezelőtt készült porcelán tálra dolgoztam fel a festményt ábrázoló lézernyomatot.

A harmadik képen egy 50×75 cm-es nagyságú falra akasztható antik polcról köszön vissza festmény. A transfer technika miatt, amit alkalmaztam, a kép a tükörben látható, vagyis a jobb és a bal oldal felcserélődött.

Ez utóbbi a tárgynak az érdekessége, hogy a 2014-es decoupage tábor mintadarabja volt, és akadt résztvevő, aki  szintén ezt a képet választotta, és készítette el. (A táborról később olvashattok  szöveges és képes élménybeszámolót.)

 

Sweet-Nothings

decoupage tál

decoupage tábor 2014.07.18.

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.