JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
decoupage art studio
browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Decoupage tanfolyam 2015. március 27. péntek

Téma: Hamarosan  itt a Húsvét!

 

A  nagy érdeklődésre tekintettel ismét lehetőséged van péntekenként délután 15.00-től 21.00 óráig elkészíteni egy-egy tárgyat. A tárgyak elkészítése kb. 4 órát vesz igénybe, ebből adódóan nem “kötelező” az érkezés 15.00 órakor, ajánlatos viszont 17.00 óráig megérkezni. Minél korábbi az érkezési időpont, annál több idő van a tárgyak elkészítésére, a részletek kidolgozására.

A húsvéti ünnepkör a farsang utáni negyvennapos nagyböjttel kezdődik, amelynek mélypontja a nagypéntek, Jézus szenvedéseink és kereszthalálának az emléknapja. Nagyszombaton szentelték meg a tüzet, illetve ezen a napon tartották vízszentelés szertartását is. Mindemellett a leglátványosabb nagyszombati szertartás a feltámadási körmenet volt.

A negyvennapos böjt után az emberek teli kosarakkal indultak meg a templomok felé, hogy az abban vitt sonkát, főtt tojást, kalácsot és tormát már megszentelve, megáldva fogyaszthassák el este a húsvétvasárnapi ünnepi asztal körül ülve.

Húsvéthétfő a magyarok lakta terülteken a locsolkodás napja. A szokás eredete a régi időkbe nyúlik vissza, alapja pedig a a víz megtisztító és megújító erejében gyökerezik, modern formában pedig a mai napig megmaradt. Vidéken több helyen még napjainkban is kútvízzel locsolják a lányokat, a városokban azonban különféle kölnivizekkel helyettesítették ezt. A locsolkodás hagyományának egyesek bibliai eredetet is tulajdonítanak, mivel a feltámadást hírül vivő asszonyokat vízzel lelocsolva próbálták a katonák lecsendesíteni.

A locsolás után a fiúk a régi időkben tojást, szalonnát vagy festett tojást kaptak cserébe. Ezeket a vörös vagy lila hagyma héja, vörös káposzta vagy a zöld dió levének segítségével festették különböző színűre. Napjainkban a lányok és az asszonyok a férfiakat a locsolás napján vendégül látják, különféle ételekkel, kaláccsal és italokkal kínálják. A locsolkodást hagyományosan különböző versikék és mondókák kísérik, amelyek igen változatosak.

A tojásfestés a régebbi időkben nem kis ügyességet kívánt. A legegyszerűbb megoldás a levél felhasználásával készült díszes tojás volt, de sok helyen a mai napig nagyon igyekeznek megőrizni az egyes tájegységekre jellemző díszítési motívumokat, amelyek számos technikával (karcolás, hímezés, írás vagy akár patkolás) készülhet.

 

Mi a Decoupage Art Studioban folytatjuk a hagyományt és ebben az évben is elkészítjük a különleges díszes húsvéti tojásunkat kerámiából, nagy méretben.  Igazi csemege lesz, mivel egy új technikával érünk el csodás fémes hatást, ezzel a technikával ötvözve új 3 D-s technikát sajátíthatunk el, illetve megtanuljuk, hogyan adjunk fémes hatást a tojásra ragasztott képnek. Szóval csupa-csupa új technika!

A  tárgy elkészítésének ideje kb. 6 óra, tehát kötelező a 15.00 órai érkezés, elkészítésének ára 8500 Ft

 

Húsvéti tojásokat is készíthetsz hungarocellből, különböző technikákkal. Annyi tojást készíthetsz, amennyit az időd enged.

A tanfolyam helyszíne: Budapest VII. Asbóth u. 14. fe. 1/b.

Időpontja: 2015. február 13.  péntek 15.00-től 21.00 óráig

Jelentkezés elektronikus úton: decoupage.studio@gmail.com vagy telefonon a +36/70 519 92 71-es telefonszámon.

A tanfolyam ideje – a választott tárgy elkészítésétől függően  – kb. 6-7 óra

Amit mindenkinek hoznia kell magával:

kisolló (mint a körömvágó)
kötény vagy “játszós” ruha
hajszárító
Amit jó ha elhozol: – bármilyen ecset, amit otthon találsz.

 

A tanfolyamon elkészíthető tárgyak képei:

 

1:) Díszes kerámia húsvéti tojás

húsvéti tojás fémhatású antikolt 2015.02.24.03jpg húsvéti tojás fémhatású antikolt 2015.02.24.02 húsvéti tojás fémhatású antikolt 2015.02.24.01

 

 

2.) Húsvéti tojások hungarocellből

Decoupage húsvét 14 Decoupage húsvét 15 Decoupage húsvét 16 Decoupage húsvét 19 Decoupage húsvét 10 Decoupage húsvét 02

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.